| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
drynda Administrator

Metoda: Spinning
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: 05 Gru 2007 15:13 Temat postu: Wybiore się na ryby z kims z dolnego pomorza
|
|
|
| Chętnie wybiorę się z kimś na ryby w obrębie dolnego pomorza, najchętniej pospiningować nad jakieś jeziorko. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bogdan Barton Płotka

Metoda: spławik, morze
|
Wysłany: 26 Sty 2008 17:56 Temat postu: okonie
|
|
|
| nie trzeba daleko jeździć naprawde. Na Szczytnie dużym wiosna łowiliśmy z wędkarzami z Łodzi takie garbusy aż miło. Fakt że było to na przełomie kwietnia i maja, ale jako przewodnik mam wczesniejsze zezwolenia do połowu z lodki z wędkarzami. Dwa, trzy tygodnie po tarle okonie siedzą pod brzegami, trzcinami, wyspami i tłuką drobnicę aż huczy. Łowiliśmy na duże szczupakowe ripery i waliły garbusy już za drógim obrotem korbki. Nie jest to dlugi okres ale co roku warto się poświęcić. Potem lepisj biorą na żywca. Nie jestem spinnigistą aleto mi się podoba. I tu też sie sprawdził mój dip nawet na drapiezniki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
drynda Administrator

Metoda: Spinning
|
Wysłany: 26 Sty 2008 18:54 Temat postu:
|
|
|
Szczerze mówiąc na szczytnie dużym łowiłem tylko raz w życiu mimo niewielkiej odległości, pewnie z tego powodu że zbytnio nie ma z kim się wybrać, niestety samochodu nie posiadam a nasza komunikacja pks w weekendy niezbyt jest rozwinięta w tych kierunkach :/, ale mam nadzieję że w tym roku pobędę nad tą wodą. _________________ Pozdrawiam
Krzysztof Mackiewicz
Wędkarstwo to mój sposób na oderwanie się od spraw codziennych, na wewnętrzne wyciszenie, na kontakt z naturą, sposób na życie... |
|
| Powrót do góry |
|
 |