Janusz Kapela Płotka

Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: 05 Maj 2008 16:00 Temat postu: Z czym na dorsze?
|
|
|
Mam mały problem, jestem z Polski południowej - od miesiąca szukam końcówki szczytowej rolkowej do "dorszówki" 6 mm. Wyobraźcie sobie, że mało który sprzedawca w swojej ofercie posiada wogóle taką końcówkę a zamówienia według Jaxona trzeba robić z miesięcznym wyprzedzeniem w centrali w Warszawie. Obłęd tego producenta polega na tym, że posiadając autoryzowaną sieć swoich sklepów do sprzedaży internetowej, nie interesuje się wogóle stanem rzeczywistym ofert - bo jeśli już znadzie się w ofercie taki towar - to w rzeczywistości sprzedający odpowiada że właściwie to go nie ma. Rzecz kosztuje grosze (17.50) - nie mniej jednak na całym Śląsku nie mogę kupić tego detalu.
Wychodzi na to, że sprzedawcy nie mają wyobrażenia o skali zainteresowania wędkarstwem morskim przez ślązaków - od wielu lat łowię w Bałtyku i wierzcie mi - co drugi wchodzący na pokład kutra to zapaleniec ze śląska lub polski środkowej.
Belony, ale i dorsze - zaczynają teraz "halsować" - a ja pozostaję bez szczytówki. Czy ktoś ma podobne spostrzeżenia - a może wiedzę gdzie w pobliżu Sosnowca uzupełnić sprzęt na morze. _________________ Capella |
|